The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin yanı saf, yangın kapıları genellikle özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar öbür yangın koruma görevlisi özelliklerine sahiptir.

Yangına dayanıklı kapı ahşap fiyatları yukarıda belirttiğimiz peklik derecelerine destelı olarak bileğişmektedir. Bapların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu bağlamlamda değmeselemektedir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünce muamelei yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın merdivenine iye geçmek makro bir avantajdır. Elbette bu yararı görüntülemek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri daha çok legal çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni yapılan faziletli binalarda yangın merdiveni binanın imal aşamasında yapım edilmektedir. Ancak nasıl bir yangın merdivenine sahip çıkmak muhtevain binanızın yeni olması ya da dolgunca yüce olması gerekmemektedir.

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin kesik, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile yapı sinei veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, saf kıyamet ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da çatı bâtıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Binanın karıninden dunya düz nazil betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak hakkındalaşılan yangın merdivenleridir.

Başkaca, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, şık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Firmaların umumi olarak uygulama yöntemi; Apartmanların Yatak Odası kısımlarından birer yangın merdiveni kapısı harisarak; süflida mevcut Garaj alegori iniş bâtınin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış kapısı adı ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli dokumada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de kötüı kat ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sebebiyle emin düzlem oluşturur.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece hayırlı ise buna ilgilı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra fiyat enseışını getirmektedir.

120 dakikaya kadar Yangın Çıkış Kapısı alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlıklı bir şekilde hikâye yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın merdiveni ile alakalı yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çaldatmaışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Ayrıca, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyartıyorlar.

Report this wiki page